Hollandske kryddere

ca. 80 stk.

Ingredienser

75 g gær
2 dl vand
100 g smør
2½ dl mælk
1 tsk. salt
75 g sukker
3 æg
900 g mel

Fremgangsmåde

Smelt fedtstoffet. Hæld fløden og vandet ved og lun blandingen. Hæld væsken over gæren og tilsæt salt, sukker og de sammenpiskede æg og 600 mel. Tilsæt resten af melet ad flere gange og ælt dejen sej, smidig og blank. Drys lidt mel over dejen og lad den hæve tildækket og lunt i 40 minutter.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt den let igennem. Rul dejen ud til 1½ cm. tykkelse og stik runde kager ud, 7-8 cm. i diameter.
Sæt dem på bagepalder og lad dem efteræve i ca. 40 minutter.
Bages i ca. 5 minutter ved 250 grader midt i ovnen. Efter bagningen afkøles bollerne på en bagerist, de flækkes og ristes i 10 minutter ved 175 grader. Lad dem tørre ½ minutter ved 75 grader.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik