Fødselsdagsboller

20 stk.

Ingredienser

50 g gær
75 g smør
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
3 dl mælk eller vand
500 g mel
1 dl rosiner
æg til pensling

Fremgangsmåde

Gæren smuldres og røres ud i lidt af mælken. Fedtstoffet smeltet og resten af mælken lunes i det. Tilsæt salt, sukker og halvdelen af melet. Ælt dejen smidig med resten af melet. Den skal være ret løs og klistre en smule. Drys lidt mel over dejen, dæk skålen til og lad den hæve til dobbelt størrelse et lunt sted, ca. 40 minutter.
Ælt dejen let igennem på et melet bord, tilsæt rosinerne under æltningen. Del dejen i 20 lige store stykker og form dem til boller med melede hænder. Lad dem efterhæve på en bageplade i ca. 20 minutter. Bollerne pensles med sammenpisket æg og bages i 12-15 minutter ved 225 grader midt i ovnen.

Køb en lyngby vase idag

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik