Smørboller

22 stk.

Ingredienser

15 g gær
4 dl lunkent mælk
½ spsk. sukker
ca. 600 g mel
1½ tsk. salt
125 g smør

Fremgangsmåde

Rør gær, mælk, sukker og 175 g af melet sammen i en skål og lad det hæve lunt i ½ time.
I en anden skål smuldres smørret i resten af melet. Bland den forhævede dej i sammen med saltet og ælt dejen blank på bordet. Form dejen til en kugle og kom et par dråber olie i skålen, vend dejen rundt i det. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1½ time.
Ælt djeen let igennem og from til boller, som efterhæver i ca. ½ time på pladen. Drys bollerne med lidt mel og bag dem i 12-15 minutter ved 225 grader midt i ovnen.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik