header

Sigteboller

24 stk.

Ingredienser

50 g gær
6 dl vand
50 g smør
1 spsk. salt
2 spsk. kommen
ca. 1 kg. sigtemel

Fremgangsmåde

Smuldr gæren og rør den ud i lidt af vandet. Smelt fedtstoffet. Hæld restn af vandet ved og lun det. Hæld vandet over gæren og rør salt, kommen og halvdelen af melet i. Ælt dejen med resten af melet, til den er blank og smidig. Drys lidt mel over dejen og dæk fadet med et viskestykker. Stil det lunt og lad den hæve til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter.
Hæld dejen ud på bordet og arbejd den igennem til den er smidig.
Rul dejen til en pølse og del den i 24 stykker, form dem til boller. Sæt bollerne på en bageplade og lad dem efterhæve ½ time. Pensl dem med vand og bag i 20-30 minutter ved 200 grader midt i ovnen. Bræk dem fra hinanden når de er afkølet.