header

Franske morgenbrød

12 stk.

Ingredienser

10 g gær
3/4 dl vand
2 æg
½ tsk. salt
½ tsk. sukker
350-400 g mel
100 g smør
æg til pensling

Fremgangsmåde

Gæren smuldres og røres ud i det kolde vand. Tilsæt æg, salt og sukker. Rør halvdelen af melet i og rør dejen blank og smidig. Rør fedtstoffet blødt og tilsæt det sammen med resten af melet. Drys lidt mel over dejen og lad den hæve tildækket et køligt sted natten over, ca. 12 timer.
Tag dejen ud på bordet og ælt den hurtigt igennem.
Rul den ud som en pølse og del den i 12 lige store stykker, som rulles til boller.
Tryk en finger tværs over hver bolle. Læg bollerne i smurte muffins- eller papirsforme. Lad dem efterhæve ca. 45 minutter. Pensles med sammenpiskes æg og bages 5-10 minutter ved 250 grader midt i ovnen.