Valnøddebrød

Ingredienser

25 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk. salt
2 spsk. valnøddeolie
50-70 g valnødder
200 g fuldkornshvedemel
ca. 400 g hvedemel

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, olie, valnødder og fuldkornsmel. Rør dejen godt igennem. Ælt dejen med resten af melet på et bord. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time. Rul den hævede dej til en pølse, dobbelt så lang som formen. Fold dejpølsen mens den snoes et par gang. Læg den i en smurt form på ca. 1½ liter. Lad brødet efterhæve i formen i 20-30 minutter. Pensl med vand eller æg, bages i 50-60 minutter ved 200 grader på nederste rille.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik