Nøddebrød med frugt

Ingredienser

25 g gær
1½ dl vand
2 spsk. olie
1 dl ymer
1 stort æble
50 g valnøddekerner
50 g rosiner
2 tsk. salt
1 tsk. sukker
120 g grahamsmel
350-400 g hvedemel

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i lunknet vand. Tilsæt olie, ymer og groftrevet æble. Bland grofthakkede nødder, rosiner, salt og sukker i grahamsmelet og kom det i dejfade.
Tilsæt hvedemele lidt ad gangen og ælt deen blank og smidig. Form dejen til et rundt brød og kom det på en bageplade.
Stil brødet til hævning på et lunt sted, tildækket. Lad det hæve i 45 minutter. Pensl med sammenpisket æg og bag ved 225 grader i 15 minutter. Dæmp varmen til 200 grader og bag brødet yderligere 20 minutter.

Comments

comments