Surdejsbondebrød

Ingredienser

Surdej:
20 g gær
2½ dl vand
250 g sigtemel

Dej:
3/4 dl lunkent vand
½ spsk. salt
150 g durummel
ca. 150 g hvedemel

Fremgangsmåde

Surdej:
Rør gæren med vand og sigtemel. Dæk skålen til med folie eller film og lad den stå lunt i 24 timer.
Dejen:
Rør vand, salt, durummel og det meste af hvedemelet i surdejen. Ælt dejen godt, ælt resten af melet i, så dejen bliver blank og smidig uden at være for fast.
Lad dejen hæve lunt og tildækkt i skålen i ca. 2 timer. Ælt dejen let igennem og form den til rundt brød. Lad den efterhæve ca. 1 time på laden. Drys brødet med mel og skær et dybt kors med en skarp kniv. Bag brødet i 25-30 minutter ved 220 grader på nederste ovnrille.

Comments

comments