header

Groft sandwich brød

Ingredienser

50 g gær
4½ dl blandet mælk og vand
1 spsk. sukker
2 tsk. salt
175 grahamsmel eller fuldkornshvedeel
ca. 575 g hvedemel

Fremgangsmåde

Varm væsken og til lunken og smuldr gøren i, rør den ud i væsken. Tilsæt sukker, salt og grahamsmel/fuldkornsmel, lad det hvile i 10 minutter. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen, til dejen har en passende og endelig ikke for fast konsistens. Ælt dejen godt igennem og lad en hæve tildækket og lunt i ca. 1½ time. Form dejen et et brød og læg den i en smurt form på ca. 3 liter eller i 2 mindre forme. Lad det hæve igen til dejen fylder ca. halvdelen af formen. Pensl med olie. Sæt formen på en bageplade nederst i ovnen. Læg en plade over formen og dæk den med noget tungt, så brødet ikke bliver for højt.
Bag brødet i ca. 35-40 minutter ved 220 grader. Kig til brødet efter ½ time, hvis det ikke er gyldent i skorpen, tages det ud af formen og bages færdigt til det er gyldent. Pak brødet i et klæde og lad det hvile til næste dag.