Toscapærer

4 pers.

Ingredienser

4 pærer
Sukkerlage:
4 dl vand
85-125 g sukker
saft af ½ citron

Toscaglasur:
50 g smør
1 spsk. sukker
1 spsk. mel
2 spsk. mælk eller fløde 13%
60 g mandelflager

Fremgangsmåde

Sukkerlage:
Bring vandet i kog. Tilsæt sukker og citronsaft og lad lagen koge op.
Skræl pærerne, halver dem og tag kernehuset ud. Kog pærerne i 8-10 minutter til de er møre. Lad dem dryppe af.
Læg de halve pærer i et smurt ovnfast fad.

Glasur:
Smelt smørret, tilsæt sukker, mel og fløde eller mælk. Kog blandingen igennem. Tilsæt mandlerne og hæld glasuren over pærerne. Bag pærerne i ovnen 15-20 minutter ved 225 grader til de er let gyldne. Server dem let afkølede med iskoldt flødeskum smagt til med cognac eller rom.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik