Pandestegt torsk med purløgssauce

4 pers.

Ingredienser

4 stk. torskefilet, eller anden fast, hvid fisk
salt, friskkværnet peber
lidt hvedemel
2 spsk. rapsolie
Purløgssauce:
1 bdt. forårsløg
1 squash
400 g hvidløg
300 g østershatte eller champignon
½ spsk. rapsolie
saft af ½ citron
1 spsk. kartoffelmel
4 dl mælk
3 tsk. koncentreret fiskebouillon
½ citron
salt, friskkværnet peber
1 bdt. purløg
Tilbehør:
pasta

Fremgangsmåde

Skær forårsløg, squash og hvidkål i mindre stykker og rens svampene. Varm olien i en stor pande eller wok og steg grønsagerne ved svag varme sammen med lidt citronsaft i ca. 8 minutter, uden de tager farve.
Rør kartoffelmel med mælk til en jævning og rør det i grønsagsblandingen. Tilsæt fiskebouillon. Kog det et par minutter og smag til med citronsaft, salt og peber. Vend hakket purløg i sovsen lige før servering.
Krydr melet med salt og peber og vend fisken forsigtigt heri på begge sider. Varm olien på en pande og steg fisken ved jævn varme i ca. 5 minutter på hver side.
Server fisken med den varme grøntsagsblanding og kogt pasta.
Tip:
1 dl af letmælken kan erstattes med 1 dl Nolly Prat eller tør hvidvin.

Comments

comments