Russiske pandekager

4 pers.

Ingredienser

75 g smør
125 g mel
4 dl mælk
4 æg
3 spsk. sukker
revet skal af 1 citron
25 g smuttede, hakkede mandler
smør til stegning

Desuden:
syltetøj eller frugtmos
flormelis

Fremgangsmåde

Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Tilsæt mælken under konstant piskning, varm dejen godt igennem og tag gryden fra varmen.
Lad dejen køle lidt af.
Del æg i blommer og hvider. Rør blommer, sukker, citronskal og mandler i dejen. Pisk hviderne stive og vend dem i. Bag 4 pandekager på en mellemstor pande. Vend pandekagerne ved at lade dem glide ud på et grydelåg, læg panden over og vend rundt. Læg de varme pandekager sammen med syltetøj eller mos og sigt flormelis over.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik