Pandekager med rom

20-24 stk.

Ingredienser

Dej:
225 g mel
3/4 spsk. sukker
1 knsp. salt
3 æg
4 dl mælk
½ dl fløde 13%
2-3 spsk. smeltet smør

Sauce:
75 g smør
revet skal og saft af ½ citron
revet skal af ½-1 appelsin
saft af 1-2 appelsiner
3-4 spsk. flormelis
35-50 g valnøddekerner
4-6 spsk. mørk rom

Desuden:
2 dl creme fraiche 38%
2-3 spsk. mørk rom

Fremgangsmåde

Dej:
Pisk mel, sukker og halvdelen af mælken sammen. Tilsæt resten af mælken og fløden lidt efter lidt. Lad dejen hvile i 20 minutter idnen den bages. Tilsæt smeltet smør og bag små, tynde pandekager.
Sauce:
Bland smør, skal og saft af frugterne, flormelis og valnøddekerner i en stegepande. Kog blandingen igennem og smag til med rom. Vend pandekagerne i saucen en ad gangen inde ved bordet, over et spritapperat. Læg efterhånden pandekagerne på varme tallerkner.
Smag creme fraiche til med rom og server til pandekagerne.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik