Frugttærte

4-6 pers,

Ingredienser

Dej:
150 g mel
125 g smør
1 spsk. flormelis
1 æggeblomme

Fyld:
200-250 g frosne hindbær
sukker efter smag
4-6 små ferskner

Fremgangsmåde

Dej:
Hak smørret i melet til dejen. Tilsæt flormelis og æggeblomme og ælt dejen. Udrul dejen eller tryk den jævnt ud i en tærteform, gerne med en løs bund. Prik bunden med en gaffel og sæt den i fryseren i 15 minutter.
Bag tærten på nederste rille ved 200 grader i 20 minutter. Vend den forsigtigt ud af formen, når den er afkølet lidt.
Fyld:
Mos hindbærrene og smag til med sukker. Tag evt. nogle fra til pynt. Bred mosen ud på tærten og skold fersknerne og træk skindet af dem. Halve dem, tag stenen ud og læg fersknerne på hindbærmosen lige inden tærten skal serveres. Pynt evt. med hele bær. Server med flødeskum eller en god vaniliis.

Comments

comments