Blommetærte med marengs

6-8 pers.

Ingredienser

Dej:
200 g mel
1 tsk. bagepulver
200 g fromage frais
150 g smør
4-5 spsk. sukker

Fyld:
200 g fromage frais
3 spsk. sukke
3 æggeblommer
2 tsk. vaniliesukker
200 g blå blommer

Marengs:
50 g nøddekerner
3 æggehvider
125 g sukke

Fremgangsmåde

Dej:
Bland mel og bagepulver, ælt dejen sammen med fromage frais, smør og sukker. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord og beklæd en springform med dejen.
Prik bunden godt med en gaffel og sæt den i fryseren i 20 minutter. Forbag den i 15 minutter ved 200 grader på nederste rille. Sæt evt. et “bånd” af stanniol op ad kanten, så dejen ikke glider ned. Fjern stanniolen.
Fyld:
Rør fromage frais, æggeblommer, sukker og vaniliesukker sammen. Halver og udsten blommerne. Kom fyldet i tærten med blommerne imellem.
Marengs:
Hak nødderne. Pisk æggehviderne stive. Pisk sukkeret i lidt efter lidt og vend nøddekernerne i. Bred det ud oer fyldet i tærten og bag den færdig ved 125 grader i 30 minutter.
Server lun, evt. med iskoldt flødeskum eller creme fraiche.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik