Kylling i flødepeberrod

4 pers.

Ingredienser

1-2 store kyllinger eller bornholmsk unghane
Suppevisk bundet af: lidt gulerod, bladselleri, løg, frisk timian og laurbærblad)
1 spsk. smør
1 stor spsk. mel
frisk, revet peberrod
1 dl piskefløde
citronsaft
frisk, høvlet peberrod til pynt

Server med:
500 g små, faste kartofler
½ broccoli
3-4 gulerødder
2 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

Kom kylling(er) i en stor gyde med koldt vand og kog op. Skum vandet og tilsæt salt og suppeviske. Lad kylling(erne) koge under låg i ca. 11/4 time til den er mør. Tag kylling(erne) op og lad suppen koge ind.
Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Hæld den reducerede suppe i lidt efter lidt, under konstant piskning til den har en passende konsistens som sovs. Tilsæt piskefløde. Smag til med salt, friskkværnet peber, citronsaft og peberrod.
Kog kartoflerne i letsaltet vand og skær dem så i mindre sykker. Kog broccoli og gulerødder i kartoffelvandet i ca. 4 minutter, der skal stadig være bid i dem. Skær også dem i mindre stykker. Vend det hele med lidt olie.
Tag skindet af kyllingen og skær kødet i mindre stykker, kom dem i saucen og drys med høvlet peberrod. Server grønsagerne til.

Comments

comments