header

Grand Marnier issouffle

6 pers.

Ingredienser

50 g makroner
4 pasteuriserede æggehvider
150 g sukker
4 pasteuriserede æggeblommer
revet skal af ½ appelsin
2½ dl piskefløde
3/4 dl Grand Marnier

pynt:

kakao

Fremgangsmåde

Desserten skal i en souffleform der rummer ca. 1 liter. Hvis der bruges en mindre skål, kan der laves en kant af stanniol ca. 4-5 cm. høj og holdt fast med clips eller elastik.
Knus makronerne og læg dem i bunden af formen. Pisk æggehviderne stive i en skål over kogende vandbad. Pisk sukkeret i lidt ad gangen og forsæt med at piske, til marengsen danner små toppe. Tag skålen op af vandbadet og afkøl hviderne, det kan evt. gøres i en balje med koldt vand.
Pisk æggeblommer og appelsinskal i hviderne. Pisk fløden stiv og vend den i sammen med Grand Marnier. Kom straks blandingen i den forberedte form og sæt den i fryseren i ca. 4 timer. Fjern evt. stanniolkant og drys med sigtet kakao