Stribet rabarbertrifli

4 pers.

Ingredienser

Kompot:
500 g rabarber
175 g sukker
½ stang vanilie
4 store eller 12 små makroner
½ dl sherry eller portvin

Creme:
2 æggeblommer
2½ spsk. sukker
2½ dl sødmælk
1½ spsk. maizena

2 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Snit rabarber og kom dem i en gryde. Varm dem op med sukkere og finthakket vanilie, til de safter. Tag gryden af varmen og lad kompotten blive kold.
Knus makronerne lidt og læg dem i portionsglas. Dryp portvinen over og lad det trække.

Creme:
Pisk æggeblommer, sukker, mælk og maizena sammen i en gryde. Varm cremen op under piskning, til den er jævn. Tag gryden af varmen. Pisk fløden, men skal ikke være alt for stiv. Læg en skefuld creme over makronerne også en skefuld kompot. Dæk med en skefuld flødeskum, så igen creme og slut af med kompot. Pisk den resterende fløde helt stiv og sprøjt eller læg den langs glassets kant.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik