header

Irsk sommerbudding

4 pers.

Ingredienser

3 lagkagebunde

Fyld:
900 g blandede bær
4-500 g sukker
4 dl vand

½ liter piskefløde

Fremgangsmåde

Skyl bærrene. Kog sukker og vand op i en gryde. Tilsæt bærrene og kog dem i 3-4 minutter, til de begynder at briste. Smag til med sukker.
Skær bundene i trekanter eller firkanter og læg dem tæt langs indersiden af en skål på ca. 1½ liter. Øs frugt med væde over i skålen, lidt ad gangen, så kagebunden kan opsuge væden. Når skålen er halvfuld, lægges et lag lagkagebund-rester i skålen, så den fyldes op med frugt og tilsidst et lag lagkagebund – eller kagerester. Stil skålen på en tallerken og læg et pres på i form af en tallerken, der passer ned i skålen. Stil desserten i køleskab i mindst 1 døgn.
Vend desserten ud på et fad og server med masser af iskoldt, letpisket flødeskum.