Æggemousse med rogn

4 pers.

Ingredienser

4 hårdkogte æg

Mousse:
4 blade husblas
½ dl hvidvin
100 g mayonnaise
1½ dl syrnet fløde 9%
200 g stenbiderrogn
½ tsk. karry
½ tsk. paprika
salt, friskkværnet peber
1 bakke karse
2 spsk. klippet purløg
cherrytomater

Fremgangsmåde

Pil æggene og hak dem med en kniv. Læg husblas i blød i koldt vand. Rør mayonnaise, æg, syrnet fløde 9% og halvdelen af rognen sammen. Tryk vandet ud af husblasen og smelt den i en skål over vandbad, rør hvidvin i. Rør husblasen i æggeblandingen, smag til med salt og friskkværnet peber, tilsæt klippet karse og purløg.
Kom blandingen i en form på 3/4 – 1 liter. Dæk den til og sæt den i køleskab til næste dag. Løsn moussen langs formens kant og vend den ud på et fad. Pynt med resten af rognen og små tomater.

Comments

comments