Spinat-æggeterrine

6 pers.

Ingredienser

300 g frisk spinat
1 god håndfuld basilikumblade
1 bdt. dild
3 æg
2 æggeblommer
1 tsk. dijonsennep
1 dl fløde 13%
1 dl mælk
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skyl spinaten godt, fjern de grove stilke og blancher den i 2-3 minutter i kogende vand. Hæld den op i en sigte og skyl med koldt vand, tryk den fri for væde. Hak den groft.
Hak basilikum og dild fint, bland det i spinaten.
Smør en aflang form på 1 liter. Pisk de hele æg og æggeblommer let sammen med sennep, fløde, mælk, salt og friskkværnet epber. Bland det grønne i og hæld det i formen. Læg låg over eller dæk med bagepapir. Bag terrinen i vandbad i ca. 40 minutter ved 160 grader, til den føles fast.
Tag den op af vandbadet og køl den af, stadig med papir over formen, så overfladen ikke bliver tør. Skær terrinen i skiver med en skarp kniv. Server gerne med lufttørret skinke.

Comments

comments