Omelet med piperade

4 pers.

Ingredienser

5 æg
5 spsk. vand
3 spsk. hakket persille
1 spsk. olivenolie

Piperade:
2 løg i tynde skiver
2 røde peberfrugter i strimler
4 store tomater
1 fed hvidløg, presset
½ frisk rød chilipeber
1 spsk. olivenolie
salt, friskkværnet peber
2-3 tynde skiver bayonneskiver eller lufttørret skinke

Fremgangsmåde

Piperade:
Fjern kernerne fra chilien og hak den fint. Halver tomaterne, pres dem fri for kerner og skær tomatkødet i tern. Varm olien på en pande og svits løg, peberfrugter og chili mørt i 6-8 minutter, under jævnlig omrøring ved ikke for kraftig varme. Tilsæt presset hvidløg, tomater, salt og friskkværnet peber. Lad det simre i 5-7 minutter. Tag grønsagerne af panden og tør den af.

Omelet:
Pisk æggene let sammen med lidt vand, salt, friskkværnet peber og hakket persille. Varm olien op på den samme pande som blev brugt til piperaden og hæld æggemassen på. Når omeletten er stivnet let i bunden, tilsættes piperaden og blandes med æggene. Lad omeletten stå til den er lige netop stivnet. Fold den over ved hjælp af paletkniven og server med skinke skåret i tynde strimler.

Comments

comments