Pocherede æg med safran og jomfruhummerhaler

4 pers.

Ingredienser

4 æg, friske og kolde

Sauce:
10 g smør
1 skalotteløg, finthakket
1 knsp. safrantråde
2 spsk. tør vermouth
1 dl piskefløde
75-100 g jomfruhummerhaler, evt. frosne der er optøede
strimlede salatblade
karse eller dild

Fremgangsmåde

Bring rigeligt med vand i kog og tilsæt 1 tsk. salt og ½ spsk. eddike pr. liter. Slå et æg ad gangen ud i en kop og lad det forsigtigt glide ned i det kogende vand. Lad det småkoge i 4-5 minutter. Tag op med en hulske og hold varm under stanniol, mens resten pocheres.

Sauce:
Smelt smørret i en gryde og svits løget uden at det tager farve. Tilsæt safran, vermouth og fløde – lad det koge i 2 minutter under konstant piskning. Kom jomfruhummerhaler i saucen og varm dem igennem. Smag til med salt og friskkværnet peber. Anret æggene på strimlet salat og hæld saucen over. Pynt med lidt karse eller dild. Server straks.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik