header

Pocherede æg med safran og jomfruhummerhaler

4 pers.

Ingredienser

4 æg, friske og kolde

Sauce:
10 g smør
1 skalotteløg, finthakket
1 knsp. safrantråde
2 spsk. tør vermouth
1 dl piskefløde
75-100 g jomfruhummerhaler, evt. frosne der er optøede
strimlede salatblade
karse eller dild

Fremgangsmåde

Bring rigeligt med vand i kog og tilsæt 1 tsk. salt og ½ spsk. eddike pr. liter. Slå et æg ad gangen ud i en kop og lad det forsigtigt glide ned i det kogende vand. Lad det småkoge i 4-5 minutter. Tag op med en hulske og hold varm under stanniol, mens resten pocheres.

Sauce:
Smelt smørret i en gryde og svits løget uden at det tager farve. Tilsæt safran, vermouth og fløde – lad det koge i 2 minutter under konstant piskning. Kom jomfruhummerhaler i saucen og varm dem igennem. Smag til med salt og friskkværnet peber. Anret æggene på strimlet salat og hæld saucen over. Pynt med lidt karse eller dild. Server straks.