header

Æg Florentine

4 pers.

Ingredienser

4 æg
500 g frisk spinat

Sauce:
20 g smør
3 spsk. mel
4 dl fløde 13% eller mælk
salt, friskkværnet peber
50 g granaost, revet

Gratinering:
50 g revet ost
2-3 spsk. smør

Fremgangsmåde

Skyl spinaten og lad den dryppe godt af. Damp spinaten uden væde i en gryde, til den falder sammen. Tryk væden ud af den dampede spinat og kom den i en smurt fad.
Pocher æggene – de skal helst være helt friske og godt kolde. Bring rigeligt vand i kog. Tilsæt 1 tsk. salt og ½ spsk. eddike pr. 1 liter. Hæld 1 æg ad gangen i en kop og lad det så forsigtigt glide ned i det kogende vand. Lad ægget småkoge i 4-5 minutter. Tag ægget op med en hulske og puds kanterne af, så ægget ser pænt ud. Skal æggene bruges varme, så læg dem under stanniol efterhånden som de laves.
Læg de pocherede æg på spinaten.
Smelt smør i en gryde og rør melet i. Tilsæt fløde eller mælk under konstant piskning og lad saucen koge igennem i 3-4 minutter. Tag gryden af varmen og rør den friske, revne granaost i, smag til med salt og friskkværnet peber. Hæld saucen over æg og spinat. Drys med revet ost og fordel smørklatter ovenpå. Gratiner ved 225 grader i 6-8 minutter eller til osten er smeltet og bliver gylden.