Rejecheesecake

4-6 pers.

Ingredienser

50 g meget finthakkede valnødder
150 g hvedemel
100 g smør
½ tsk. salt
ca. 1½ spsk. ymer eller yoghurt

Fyld:
3 blade husblads
200 g pillede rejer
2 dl fløde 13%
1 rød peberfrugt, finthakket
200 g groftrevet ost
ca. 1 tsk. cayennepeber
salt, friskkværnet peber

Pynt:
dild
rejer

Fremgangsmåde

Bland mel og valnødder, smuldr smørret i. Tilsæt salt og ymer, ælt dejen sammen. Tryk den ud i en tærteform med løs bund. Stil den koldt i ½ time. Prik dejen med en gaffel og bag bunden ca. 20 minutter ved 200 grader, til den er gylden. Køl helt af.
Fyld:
Læg husblassen i blød i koldt vand. Kog fløde og peberfrugt op. Rør osten i og varm forsigtigt, til osten er smeltet, det må IKKE koge. Tryk vandet af husblassen og rør den i ostemassen, smag til med salt, friskkværnet peber og cayennepeber.
Lad det køle lidt af, så det tykner lidt
Kom rejerne i tærteskallen og hæld ostemassen over. Stil i køleskab i 2-3 timer. Pynt med dild og rejer, server med en grøn salat.

Comments

comments