header

Marmoreret cheesecake

4-6 pers.

Ingredienser

Bund:
10 digestivekiks
3 spsk. kakao
50 g smeltet smør

Creme:
400 g flødeost naturel
1 dl fromage frais
200 g sukker
1 tsk. vaniliesukker
4 spsk. mel
3 æg
4 spsk. kakao
1 spsk. olie

Fremgangsmåde

Læg kiksene i en plastpose og knus dem med en kagerulle. Kom de knuste kiks i en skål med kakao og smeltet smør, bland det godt sammen. Tryk blandingen fast og godt ud i bunden af en godt smurt springform. Bag bunden 8 minutter ved 225 grader og lad den køle af.
Creme:
Rør flødeost, fromage frais, 150 g sukker, vanilie, mel og æg sammen i en skål. Rør i en anden skål kakao, olie, resten af sukkeret og 3 dl af den lyse creme sammen.
Læg først et lag lyst creme på bunden så 3/4 af kakaocremen og til sidst resten af den lyse creme. Fordel resten af kakaocremen over den lyse creme i 6-8 klatter. Træk en kniv igennem klatterne, så cremen bliver marmoreret.
Bag kagen 10 minutter ved 225 grader og så 30 minutter ved 125 grader. Afkøl kagen og løsn springformen. Server kagen lun eller kold.