Spinatstrudel

4 pers.

Ingredienser

Dej:
1 æggehvide
200 g mel
1½ spsk. olie
ca. 1 dl koldt vand

Fyld:
250 g hel frosset spinat
150 g krydret feta
200 g fromage frais
1 æg
½ dl klippet purløg
salt, friskkværnet peber
revet muskat

smør til pensling

Fremgangsmåde

Dej:
Bland æggehvide, mel, olie og næsten alt vandet i skålen til en foodprocessor. Lad maskinen køre til dejen samler sig, tilsæt evt. mere vand. Lad maskinen køre 2 minutter til dejen slipper skålen. Læg dejen i en plastpose og kom den i kølekskabet i ½-1 time.
Fyld:
Tø spinaten op i en tykbundet gryde eller microovn. Pres al vandet af og hak den groft. Bland den med smuldret feta, fromage frais, æg og purløg. Krydr med salt, friskkværnet peber og muskatnød.
Udrul dejen på et melddrysset bord. Dejen er ganske nem at rulle ud og den skal rulles meget tyndt ud, til ca. 2 mm.
Smelt lidt smør og pensl den udrullede dej, men ikke helt ud til kanten, så åbner den sig under bagningen. Læg fyldet på dejen, ikke helt ud til kanten. Rul den forsigtigt sammen som en roulade og læg den i en hestesko-form på en bageplade med sammenføjningen nedad.
Pensles med æggeblomme, rørt med lidt koldt vand og bages i ca. 30 minutter ved 210 grader. Server lun.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik