Kalkun i filodej

4 pers.

Ingredienser

8 skiver kalkunfilet eller bryst, 3/4-1 cm. tykke
1 spsk. olie
salt, friskkværnet peber

Fyld:
4 soltørrede tomater i olie
sorte oliven
1 spsk. tomatlage
1 spsk. citronsaft
1 spsk. olivenolie
½ tsk. honning
½ tsk. rosmarin
salt, friskkværnet peber

½ pakke filodej
olie til pensling

Fremgangsmåde

Varm en stor pande godt op med olie. Dup kalkunkødet tørt og brun det hurtigt på panden, krydr med salt og friskkværnet peber og læg dem på en tallerken.
Fyld:
Miks fyldet til en pure med en stavblender eller foodprocessor.
Tø filodejen let op og skær den midt over, frys resten. Rul pakken op, så dejlagene ligger i en stak, men tildækket.
Læg 5 dejlag ovenpå hinanden lidt forskudt, pensl hvert lag med olie. Skær de 5 samlede lag dej igennem på tværs, så der bliver 12 firkanter. Tag de næste 5 lag dej og læg dem på samme måde, husk at pensle med olie.
Smør fyldet på halvdelen af kalkunskiverne. Læg en smurt og usmurt skive kalkunbryst på filodejen. Pak dejen om og pensl med olie. Bag pakkerne i ca. 5 minutter ved 225 grader.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik