header

Pirogger med rejer

10 stk.

Ingredienser

Dej:
25 g gær
2 dl lunt vand
½ tsk. salt
1 dl fromage frais
1 dl grahamsmel
ca. 300 g hvedemel

Fyld:
1 løg
250 g champignon
15 g smør
½-1 tsk. paprika
150 g optøede rejer
1 dl creme fraiche 18%
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Dej:
Rør vand og gær sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt igennem. Lad den hæve tildækket og lunt 1 time.
Fyld:
Hak løget. Skær champignon i skiver. Svits først løg i smør og tilsæt så svampene. lad dem svitse med til svampe-væden er kogt ind. Tilsæt paprika og rejer. Afkøl blandingen, rør creme fraichen i og smag til med salt og friskkværnet peber.
Ælt dejen let igennem og del den i 8 stykker. Rul hvert stykke ud til en cirkel på størrelse med en kagetallerken. Fordel fyldet på dejen. Fold dejen på midten og pres kanterne godt til. Pensl med æg og bag piroggerne 15-20 minutter ved 200 grader.