header

Empanadas

12 stk.

Ingredienser

Dej:
325 g mel
125 g koldt smør
½ tsk. salt
ca. 3/4 dl koldt vand

Fyld:
2 løg
2 fed hvidløg
1 frisk, rød chili, finthakket
1 spsk. olie
300 g hakket oksekød
salt, friskkværnet peber
1 tsk. spidskommen
1 tsk. stødt koriander
2 tsk. paprika
200 g flåede, grofthakkede tomater
1 dl vand
50 g rosiner
50 g mandelsplitter

Fremgangsmåde

Dej:
Smuldr mel og smør sammen. Tilsæt salt og vand og saml dejen til en kugle. Pak dejen ind og læg den i køleskab i 1 time.

Hak løg og hvidløg. Svits begge dele på en pande i olie sammen med chili. Kom kødet i og steg det under omrøring. Smag til med krydderierne. Tilsæt tomater, rosiner og mandelsplitter – småsteg ved lav varme uden låg til blandingen er tyk. Køl af.

Del dejen i 12 stykker og rul dem ud til cirkler med 12-14 cm. i diameter. Læg lidt fyld på halvdelen af her cirkel og pensl kanten med æg. Fold dejen over og tryk den godt med en gaffel. Læg dem på en bageplade, pensl med æg og bag dem i 15-18 minutter ved 180 grader.