header

Pandekager med grønsagsfyld

4 pers.

Ingredienser

Dej:
3 æg
120 g mel
6 dl mælk
½ tsk. salt
1-2 spsk. smeltet smør eller olie

Fyld:
3 løg
2 spsk. olie
500 g champignon
2 tsk. mild paprika
2 fed hvidløg
500 g frisk spinat
400 g hytteost
salt, friskkværnet peber

Gratinering:
100-150 g emmentaler eller anden revet ost

Fremgangsmåde

Pisk æggene sammen med lidt af mælken, tilsæt melet og pisk dejen jævn uden klumper. Bland resten af mælken i sammen med salt og fedtstof. Lad dejen hvile i 5-10 minutter.
Skær løg i skiver og damp dem klare i olie. Tilsæt champignon i skiver og svits dem til væden er fordampet. Tilsæt knust hvidløg og paprika, bland godt. Damp den godt skyllede spinat i det vand der hænger ved sidste skylning. Tryk den fri for væde og hak den groft. Kom den i en skål og bland den med løg, champignon og hytteost. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Bag tynde pandekager i mellemstørrelse. Fordel fyldet på pandekagerne, rul dem sammen og læg dem med sammenføjningen nedad i et smurt fad. Drys revet ost på og gratiner ved 200 grader i 20 minutter.