Græsk tærte

4 pers.

Ingredienser

½ rulle filodej
20 g smeltet smør

Fyld:
400 g hakket lammekød
1 spsk. olie
½ tsk. tørret rosmarin
2 fed hvidløg, finthakket
salt, friskkværnet peber
1 dl hakket persille
1 dl tør hvidvin
2 aromatiske bøftomater
2 dl kogte ris
sorte oliven
150 g fetaost

Fremgangsmåde

Brun kødet i varm olie under omrøring. Tilsæt rosmarin, salt, friskkværnet peber, hvidløg og persille. Spæd med vinen og lad det simre i ca. 10 minutter. Skold og flå tomaterne og skær dem i både. Bland tomater, ris, oliven og smuldret feta med det brunede kød. Fordel blandingen i et tærtefad, ca. 24 cm. i diameter.
Tø filodejen op og skær rullen i 2 cm. brede strimler. Ryst strimlerne fra hinanden og læg dem over fyldet som brede bånd i uorden. Pensl med smør. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 30-35 minutter, til dejen er gylden. Serveres lun med en grøn salat, iskold yoghurt og hakkede agurker.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik