header

Kyllingepie med butterdej

4 pers.

Ingredienser

1 rulle frosset butterdej

Fyld:
2-3 dl kogt kyllingekød
2 spsk. sherry

Sauce:
1 løg
15 g smør
250 g champignon
2½ spsk. mel
1 dl hønsebouillon
2 dl fløde 13%
1 tsk. esdragon
salt, friskkværnet peber

æg til pensling

Fremgangsmåde

Tø butterdejen op og rul den tyndere, så den passer som låg over en tærteform. Lad dejen hvile på bordet mens resten laves.
Fyld:
Skær kyllingekødet i tern og læg det i en tærteform. Dryp sherryen over.
Sauce:
Hak løg og svits det i en gryde i smørret. Skær champignon i skiver og svits dem med i 3-4 minutter ved god varme. Drys melet over og rør det sammen, spæd med hønsebouillon og fløde. Kog saucen igennem et par minutter under pisking, smag til med esdragon, salt og friskkværnet peber. Hæld saucen over kyllingekødet. Pensl formens kant med æg. Læg butterdejslåget over og skær det til i kanten. Tryk det godt til og skær nogle ridser i låget, så dampen kan slippe ud. Pensl med sammenpisket æg og bag ved 225 grader i 15-20 minutter på nederste rille. Serveres lun.