Tærte med gedeost

4 pers.

Ingredienser

Dej:
200 g mel
1 tsk. tørret timian
et nip salt
125 g smør
1 æg

Fyld:
400 g skalotteløg
2½ dl fløde 13%
150 g fast gedeost
50 g grofthakkede valnødder
3 æg
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Dej:
Bland mel, timian og salt, smuldr smørret i. Tilsæt ægget og saml hurtigt dejen. Lad den hvile koldt i 1 time. Rul den ud og læg den i en stor tærteform. Kom bagepapir og tørrede ærter i bunden og forbag den i 10-12 minutter ved 200 grader på nederste tille. Fjen papir og ærter.
Fyld:
Pil løgene og kog dem i 4-5 minutter i letsaltet vand. Riv osten. Kog fløden op og tilsæt osten. Tag gryden af varmen og rør til osten er smeltet. Kom løg og valnødder i tærtebunden. Pisk æggene i fløden sammen med salt og friskkværnet peber. Hæld det i tærten, sæt i ovnen ved 200 grader i ca. 35 minutter.

Comments

comments