header

Frokosttærte

4 pers.

Ingredienser

Dej:
125 g mel
50 g grahamsmel
100 g smør
½ tsk. salt
1 æg
ca. 1 spsk. koldt vand

Fyld:
150 g kogt, røget skinke
2 hårdkogte æg
40 g smør
4 dl mælk
50 g mel
1 tsk. sennep
75 g revet ost
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Dej:
Bland de 2 slags mel og smuldr smørret i. Tilsæt salt, æg og vand – ælt det hurtigt sammen og lad dejen hvile køligt i mindst 1 time.
Fyld:
Skær skinken i tern og hak æggene. Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Spæd med mælken og kog stuvningen op mens der piskes. Tag gryden af vermen og rør 50 g af den revne ost i sammen med sennep, salt og friskkværnet peber.

Rul dejen ud og beklæd tærteformen. Skær overflødigt dej væk og prik bunden med en gaffel. Fordel skinke og æg i bunden og hæld saucen over. Drys resten af osten over. Sæt tærten i ovnen ved 200 grader på nederste rille og bag i 30 minutter.