Laksetærte

4 pers.

Ingredienser

Dej:
75 g smør
150 g mel
et nip salt
2 spsk. snaps eller vodka
2 spsk. ymer

Fyld:
225 g frossen spinat
3 hårdkogte æg
200 g varmrøget laks
50 g mayonnaise
1 dl syrnet fløde 9% eller creme fraiche 18%
lidt klippet dild
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Dej:
Smuldr smørret i melet. Tilsæt salt, snaps og ymer – saml dejen. Lad den hvile i køleskab i mindst 1 time. Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i en tærteform. Prik bunden med en gaffel og sæt den koldt i ½-1 time. Forbag tærtebunden ca. 15 minutter ved 225 grader.

Fyld:
Tø spinaten op og tryk den fri for væde. Hak æggene. Skær skindet af laksen og pluk den i stykker. Bland æg og laks med mayonnaise, syrnet fløde (eller creme fraiche), spinat, dild og smag til med salt og friskkværnet peber. Kom fyldet i den forbagte tærtebund kort tid inden servering, så bunden stadig er sprød.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik