Ristaffel

6 pers.

Ingredienser

6 dl langkornede ris
8-9 dl vand
salt

750 g magert svinekød i strimler
2 spsk. olie
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, finthakket
2 porrer, fintsnittet
1 rød peberfrugt
250 g markchampignon
3 spsk. ketjab manis
salt, friskkværnet peber
1 tsk. sambal oelek

Desuden:
stegte bananer
bambusskud
stegte rejer
kokos
rosiner
ananasstykker
sambal goreng
chilisauce

Fremgangsmåde

Svits kødet kort i olie. Tag det af varmen og svits så løg, delte hvidløgsfed, porre, peberfrugt i strimler og skivede markchampignon. Kom kødet i og hæld ketjap manis ved. Kog hurtigt igennem, mens der røres hele tiden og smag til med sambal oelek, salt og friskkværnet peber.
Kog risene efter anvisning på emballagen.

Desuden:
Skær skrællede bananer i skiver og rist dem hurtigt i lidt olie tilsat karry.
Server alt tilbehøret til risretten.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik