Nasi Goreng

6 pers.

Ingredienser

500 g skinkekød i tynde strimler

Marinade:
3 dl olie
2 spsk. soya
2 spsk. ketjap manis
3 fed hvidløg, finthakket

4 dl langkornede ris
1 liter vand
salt, friskkværnet peber
1 skive selleri, fintsnittet
2 løg, finthakketde
1 porre i fine strimler
sambal oelek
200 g pillede rejer

Omelet:
4 æg
4 spsk. vand
1 rød peberfrugt i strimler
1 spsk. smør

Desuden:
4 bananer i skiver
ristede panuts
sambal goreng

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienserne til marinaden og kom kødet i. Kødet skal være helt dækket og det skal stå i mindst 2 timer – gerne natten over.
Kog risene efter anvisning på emballagen.
Svits selleri, løg og porre i fedtstoffet. Tilsæt sambel oelek og smag til.
Lynsteg kødet. Bland grønsager og risene i. Smag til med krydderierne fra marinaden og varm blandingen igennem. Tilsæt rejerne.
Omelet:
pisk æg og vand sammen. Tilsæt peberfrugt og bag 2 omeletter i fedtstof på en pande.
Lad dem blive kolde og skære dem i strimler. Læg omeletstrimler over retten og server med forskelligt tilbehør.