header

Blomkål-broccolisuppe

Ingredienser

Marinade:
1 spsk. citronsaft
1 fed presset hvidløg
2 spsk. olie
1 spsk. friskhakket merian (eller persille)
salt, friskkværnet peber
200 g ekstra store rejer
Suppe:
½ blomkålshoved, delt i små buketter
½ broccoli, del i små buketter
1-2 porrer i skrå skiver
1-2 stilke timian
1-1½ liter grøntsagsbouillon
2½ dl fløde 9 eller 13%
4 spsk. majsstivelse
Tilbehør:
flute eller hjemmebagte rugboller

Fremgangsmåde

Start med at piske marinaden sammen. Læg de optøede rejer heri, så de kan trække lidt.
Varm bouillonen op i en stor gryde. Kom alle grøntsagerne i sammen med timian og kog dem næsten møre. Pisk fløde og majsstivelse sammen og det det i (hvis der bruges madlavningsfløde skal der kun bruges 2 spsk. majsstivelse).
Kog suppen i 4-5 minutter, og smag den til med salt, peber og lidt friske hakkede krydderurter. Spis suppen varm sammen med en skefuld marinerede rejer i og et stykke brød til.