header

Kartoffelgnocchi

6 pers-.

Ingredienser

650 g kartofler
175 g mel
salt, friskkværnet peber
100 g smør
75 g frisk, revet parmesan

Fremgangsmåde

Kog kartoflerne med skrællen i 20 minutter. Hæld vandet fra og lad dem køle lidt af inden de pilles. Mos kartoflerne og tilsæt mel. Krydr med salt og friskkværnet peber og rør det hele godt sammen til den dej.
Ælt dejen på bordet til en den er sammenhængende. Del den i 2 portioner og rul hver portion til fingertykke pølser. Skær dejpølserne i små stykker og rul dem til kugler. Undgå at der kommer for meget mel på hænderne, ellers bliver gnocchi’erne for tunge. Tryk riller i dejen med en gaffel, så holder de bedre faconen og rillerne er gode til at opfange sauce når de serveres.
Kom kartoffelbollerne i kogende, usaltet vand og kog dem til de kommer op til overfladen. KOg endnu 20 sekunder og tag dem op med en hulske. Server dem varme med smeltet smør og frisk, revet parmesan.

Melede kartofler er bedst.