Spaghetti med skaldyr

4 pers.

Ingredienser

400 g spaghetti
500 g friske muslinger
2 dl hvidvin
125 g champignon
50 g smør
2 fed hvidløg
250 g aromatiske tomater, flåede
200 g pillede rejer
3-4 spsk. hakket persille eller dild
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Børst muslingerne godt under koldt vand og smid dem væk som er åbne. Kog muslingerne i 5 minutter i hvidvinen. Tag dem op og smid dem væk som IKKE har åbnet sig. Tag muslingerne ud af skallen.
Rist champignon i skiver i smørret. Kom knust hvidløg i sammen med de flåede, grofthakkede tomater og lad det snurre sammen i nogle minutter. Tilsæt rejer sammen med halvdelen af muslingerne og den hakkede persille. Varm det kort igennem og smag til med salt og friskkværnet peber.
Kog spaghettien al dente i rigeligt, godt saltet vand. Hæld vandet fra og hæld det i en varm serveringsskål. Vend skaldyrssaucen i og drys med hakket persille eller dild. Pynt med resten af muslingerne lige inden servering.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik