header

Polenta med broccoli

4 pers.

Ingredienser

1 liter grønsagsbouillon
salt
200 g forkogt polentamel
175 g broccoli i små buketter
75 g frisk, revet parmesanost
75 g smør
1 frisk, rød chili, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
friskkværnet peber
3 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

Bring grønsagsbouillon i kog og tilsæt polentamelet under konstant omrrøring. Kom salt i. Kog under omrørring i 30-40 minutter eller til den slipper grydens kanter.
Kog imens broccoli i letsaltet vand i 5 minutter. Kom revet parmesan, smør, chili og hvidløg i den færdige grød og bland broccolibuketter i. Krydr med friskkværnet peber.
Kom blandingen i en form eller skål og lad den blive kold og stiv. Vend den ud og skær den i skiver. Dryp skiverne med olivenolie og sæt dem under ovnens grillelement eller grill dem på havegrillen, til de er gyldne og sprøde.