header

Bønnesuppe

4 pers.

Ingredienser

100 g sorte bønner
1 løg, hakket
1 porre i tynde skiver
2 fed hvidløg, finthakket
2 spsk. olivenolie
3 groftrevne gulerødder
2 stilke bladselleri
2 laurbærblade
2 tsk. frisk timian
1 tsk. sennepspulver
salt, friskkværnet peber
1½ liter vand
persille

Fremgangsmåde

Læg bønnerne i koldt vand natten over. Svits løg og hvidløg i olie. Kom gulerødder og bladselleri i sammen med de afdryppede bønner, krydderier, krydderurter, sennep og vand. Smag til med salt og friskkværnet peber og hæld vand ved. Lad suppen koge i 2-2½ time eller til bønnerne begynder at koge ud, de skal være godt møre. Blend suppen og hæld den tilbage i gryden, tilsæt evt. mere vand hvis det er nødvendigt. Smag den til og drys med hakket persille inden den serveres.