Hvide bønner i tomat

4 pers.

Ingredienser

500 g hvide bønner
3 løg
3 gulerødder
4-6 fed hvidløg
2-4 stilke bladselleri
½ dl flådede tomater med væde
salt, friskkværnet peber
1 tsk. sukker
3½ dl vand

Fremgangsmåde

Udblød bønnerne i koldt vand i 7-8 minutter. Hæld vandet fra og kom nyt vand ved så de lige er dækkede. Forkog dem i 20 minutter.
Hak løg, skær gulerødder i tern, hak hvidløg fint og snit også bladselleri fint. Lad olien blive varm og svits løg og hvidløg et par minutter. Tilsæt gulerødder, bladselleri, tomater, salt, friskkværnet peber og sukker – bland det hele godt sammen. Kom de forkogte bønner i sammen med 3 dl vand og kog i ca. 20-25 minutter, til bønnerne er møre. Lad det svale lidt og drys med hakket persille.
Server som en kold ret med en god salat til eller som tilbehør til kød.