header

Stegte bønner med mandler

4 pers.

Ingredienser

500 g friske, grønne bønner
1½ spsk. olie
30 g smør
2 forårsløg i skiver
1 fed hvidløg, finthakket
2 spsk. smuttede mandler i splitter
2 spsk. hakekt persiller
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kog bønnerne møre i letsaltet vand.
Hæld vandet fra bønnerne og skyl den under koldt vand, lad dem dryppe af.
Varm olie op i en gryde og del smørret i 3. Kom 1 del smør i og lad det blive gyldent. Tilsæt løg og hvidløg, svits det kort uden at det tager farve. Drys mandler i og lad det svitse i endnu et par minutter, rør hele tiden. Kom bønnerne i sammen med 1 del smør mere. Lad det svitse i et par minutter, rør. Drys med persille og vend den sidste del smør, salt og friskkværnet peber i. Server straks.