header

Rosastegt bøf med citronkartoffelsalat

Ingredienser

2 store bøffer a 200-300 g
½ spsk. smør
1 spsk. olivenolie
salt, peber
Kartoffelsalat:
1 kg nye kartofler
1 tsk. sød sennep
saften af 1 citron
½ dl olivenolie
salt, peber
1 lille bdt. radiser
1 bdt. klippet purløg
Tilbehør:
grøn salat

Fremgangsmåde

Kartoffelsalat:
Vask eller skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre. Del de fingervarme kartofler i mindre stykker.
Rør sennep, citronsaft og olie sammen, smag til med salt og peber og vend blandingen med de varme kartofler. Rens radiserne og skær dem i tynde skiver og vend dem med kartofler og purløg. Kartoffelsalaten kan spises lun eller kold.
Kød:
Dup kødet tørt og brun det i fedtstoffet ved god varme. Krydr med salt og peber og steg det færdigt ved middelstærk varme (2-4 minutter på hver side). Lad bøfferne hvile i ca. 1 minutter inden de skæres i tynde skiver.