header

Kokoskage

Ingredienser

250 g smør
250 g sukker
4 æg
2 spsk. akaciehonning
korn af 1 vaniliestang
100 g kokosmel
revet skal af 1 citron
½ tsk. fint salt
225 g mel
2 tsk. bagepulver
smør og mel til formen
flormelis til drys

Fremgangsmåde

Smelt smørret, uden at det tager farve. Hæld det klare smør over i en skål – undgå at bundfaldet kommer med. Kasser bundfaldet.
Pisk sukker og æg sammen, til det er lyst og luftigt. Pisk smør og honning i. Tilsæt vaniliekorn, kokos, citronskal og salt. Sigt mel og bagepulver sammen og rør det i æggemassen, lidt efter lidt, til en ensartet dej. Fordel dejen i en springform, 22 cm. i diameter, og bag den i en forvarmet ovn ved 180 grader på nederste rille i ca. 30 minutter, til den er fint hævet og gylden.
Sigt flormelis over kagen lige før servering.