header

Kyllingefrikassé

4 pers.

Ingredienser

1 kylling, ca. 1½ kg.
salt, friskkværnet peber
15 g smør
1 spsk. mel
2½ dl hvidvin
250 g skalotteløg
250 g gulerødder
250 g champignon
½ dl fløde 13%
citronsaft

Fremgangsmåde

Parter kyllingen i portionsstykker, gnid stykkerne med salt og friskkværnet peber. Brun dem i en gryde i smørret. Drys mel over og krydr med lidt mere salt og friskkværnet peber.
Skær gulerødderne i julienne. Kom løg og gulerødder i gryden til kyllingestykkerne sammen med hvidvin. Lad det simre i 50-60 minutter til kyllingen er gennemstegt.
Skær champignon i kvarter og kom dem i gryden. Kog dem med i de sidste 6-8 minutter. Hæld fløde i saucen og smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Server retten med ris eller små kartofler.