header

Hane i Riesling

6 pers.

Ingredienser

1 stor hane, ca. 2 kg.
3 spsk. mel
25 g smør
500 g skalotteløg
2 fed hvidløg, finthakket
1 flaske tør Riesling
400 g hele, små champignon
1½ dl piskefløde
2 æggeblommer
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Parter hanen i 8 stykker. Varm 15 g af smørret i en gryde, det skal kun lige blive gyldent. Vend kyllingestykkerne mel blandet med salt og friskkværnet peber. Svits stykkerne let gyldne på begge sider, tag dem op efterhånden som de brunes.
Svits skalotteløg i resten af smørret. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden og hæld vinen ved. Lad retten simre under låg i ca. 1 time.
Svits svampene i 5-6 minutter på en pande i resten af smørret. Kom svampene i gryden og kog i yderligere 5 minutter. Tag kødstykkerne op og hold dem varme.
Pisk fløde og æggeblommer sammen og pisk det langsomt i saucen. Varm det igennem, men det må IKKE koge!! Smag til med salt og friskkværnet peber. Server med kogte ris og grønsager.