Coq au vin

4 pes.

Ingredienser

1 stor hane eller kylling, 1½ kg.
75 g bacon
10 g smør
1 spsk. olie
250 g skalotteløg
½ dl cognac
salt
5 hvide peberkorn
1 laurbærblad
2 fed hvidløg, presset
timian og rosmarin
3-4 dl rødvin
250 g champignon
10 g smør
2 tsk. maizena

Fremgangsmåde

Parter kyllingen og gnid dem godt med salt og friskkværnet peber. Skær bacon i tern. Ris bacon til de bliver gyldne og sprøde, tag dem op. Tilsæt smør og olie, brun først løg, hvorefter de tages op og så kyllingestykkerne. Kom baconternene tilbage i gryden. Hæld cognac over og lad det flambere. Tilsæt hvidløg og krydderier. Hæld rødvin ved. Lad kyllingen simre under låg i 50-60 minutter. Rist champignon i lidt smør, kom løg og champignon i retten i de sidste 5 minutter af kogetiden. Jævn saucen med lidt maizena udrørt i koldt vand. Smag til med salt og friskkværnet peber, server med ris eller flutes.

Comments

comments